Recent

Redirect si Statistici

Welcome, Guest. Please login or register.
23 Feb 19, 07:37:43

Login with username, password and session length

Members
Stats
  • Total Posts: 24919
  • Total Topics: 1781
  • Online Today: 9
  • Online Ever: 115
  • (27 Aug 12, 02:49:24)
Users Online
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Author Topic: Overclock  (Read 1690 times)

Offline Him

  • Tennet Elders
  • Full Member
  • *
  • Posts: 218
Overclock
« on: 1 Dec 12, 02:41:57 »
As vrea sa incerc pe procesor si placa video , daca se pricepe cineva suficient de mult sa-mi zica cateva sfaturi , idei  , ar fi perfect .

Placa video :

http://gpuz.techpowerup.com/12/11/30/6z2.png

Procesor :

http://www.freeimagehosting.net/fsubr

Placa de baza :

http://www.freeimagehosting.net/hf2qt


Astept indrumari de la cine se pricepe .

Offline antraX

  • Tennet Elders
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 71
  • greu la deal cu boii mici :)
Re: Overclock
« Reply #1 on: 1 Dec 12, 11:00:23 »
     Salut Him ,
 Componentele tale sunt destul de vechi , cel putin placa video am vazut ca este din 2005 la 350 MHz iar transferul la ea este de 4.3 GB/s . Din cauza asta nu poti sa ii ridici performantele foarte mult ,adica daca o faci de la 4.3 GB/s la 4.5 GB/s , nu prea inseamna nimic , fiind mai veche nu o sa-i poti face overclock decat vreo 20 MHz . Iar ce am spus mai devreme se rezuma la tot calculatorul. De exemplu eu am un ATI Radeon HD 3870 din 2008 , dar este o placa foarte buna , lucreaza la 777 MHz iar memoria ei la 1126 MHz , are transfer de 72 GB/s , in acest caz poti sa lucrez altfel cu fregventele pt ca sunt mult mai mari si ii pot creste transferul cu 2 GB/s , ceea ce este destul de mult . Intelegi ?
Traiasca teNNet , traiasca antraX :D

Offline Him

  • Tennet Elders
  • Full Member
  • *
  • Posts: 218
Re: Overclock
« Reply #2 on: 1 Dec 12, 16:34:59 »
Mersi , am inteles . Am stat aseara pana la 5 dimineata de am citit pe zeci de site-uri si am tras concluzia ca nu se merita overclock pe asa configuratie . Mersi oricum ;d

Fantasy

  • Guest
Re: Overclock
« Reply #3 on: 4 Dec 12, 22:43:37 »
Am avut un Sempron d-ala, mai mult de 100 mhz nu cred c-am reusit sa scot din el fara sa faca probleme. Pur si simplu nu-s facute pt asa ceva. Voltaj incearca sa nu-i dai ca-i sensibil rau, maxim 0.03 cred. Placa video da-i pana face artefacte apoi da-o inapoi umpic, incepi cu core clock apoi cu memory clock. Daca se fute nu-i mare pierdere.

Te intereseaza ceva mai nou ?

Offline Him

  • Tennet Elders
  • Full Member
  • *
  • Posts: 218
Re: Overclock
« Reply #4 on: 4 Dec 12, 23:49:13 »
Deja am inceput sa pun bani la "caciula" si in viitorul apropiat sa-mi achizitionez un pc gen N.A.S.A , ca deja am fire albe de la acest pc ultra vechi . Ca sa nu mai zic ca imi da eroare placa video cand joc Heroes 3 ( nv4_disp.dll ) , in Diablo 2 imi da freeze dupa 30 de secunde , in AOE 2 imaginea gliseaza si lasa "dare" , e ceva de groaza . Am incercat N-spe mii de drivere , configuratii ... aaa si sa nu mai zic ca de ieri in cs , nu-l mai pot juca pe OpenGL ) am 4 fps doar in meniu ) , ci doar pe D3D ,  care daca joc asa , dupa 1 minut se blocheaza imaginea . E ca un film horror ...