Anunturi online gratuite, vand telefon, vand apartament, olx gratuit

Discutii "La Liber" => Software => Topic started by: WoLf on 11 Dec 11, 13:59:09

Title: am si eu o problema
Post by: WoLf on 11 Dec 11, 13:59:09
de curand mi-am luat un laptop si un switch de la cineva ....
cine imi poate zice si mie cum pot face sa am internet si pe laptop si pe desktop folosind acel switch ....ca pc-u pot sa il conectez la net prin switch dar laptopu pauza ...mentionez ca switchu se numeste "Fast Ethernet" de la edimax........dati-mi si mie o salutie cum pot face si eu treaba cu netu ....
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Anderson on 11 Dec 11, 14:18:49
Iti trebuie router, nu switch.

Fast ethernet este o denumire generala pentru toate produsele edimax. Daca vrei exact denumirea lui, intoarce switch-ul si vezi ca pe spate ai o eticheta cu un cod de bare si undeva deasupra codului scrie ceva de genul ES- sau BR-
Title: Re: am si eu o problema
Post by: WoLf on 11 Dec 11, 15:02:56
si cu switch-u nu pot face nimic ca sa am net ???
Title: Re: am si eu o problema
Post by: parazitu on 11 Dec 11, 15:10:49
Ma bag si eu aiurea, n-are legatura cu MAC-ul ?
Title: Re: am si eu o problema
Post by: corsair on 11 Dec 11, 15:24:40
nu para


daca tu pui in switch direct cablul de net care iti intra in casa nu poti avea net la ambele calculatoare (pentru ca vei avea un singur ip mai exact cel extern)

iti trebuie router ( iti va da mai multe ip-uri de retea de genul 192.168... care toate vor iesii  prin router cu ip-ul tau de internet), eventual ia un router wireless ca sa nu stai cu cablu dupa laptop (daca nu cumva il puipe birou si acolo rugineste, caz in care uita de wireless)
Title: Re: am si eu o problema
Post by: xtr on 11 Dec 11, 18:09:14
Si eu am la fel, am 2 pc-uri in casa, iar internetul pleaca la amandoua cu ajutorul unu swich si router
Title: Re: am si eu o problema
Post by: gA on 11 Dec 11, 19:19:08
se poate si fara router dar e prea complicat si implica sa ai si celalalt calculator pornit (pt ca devine router)


morala ia-ti un router.

"ethernet" de obicei este folosit pt a specifica o conexiune cu fire/cablu - sunt si routere doar ethernet fara wireless asa ca daca te intereseaza si wireless casca okii la specificatii
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 4 Apr 12, 15:17:56
Ello' postez aici ca sa nu mai fac alt topic inutil & shit.
Deci aseara mi-am instalat windows-ul si a fost perfect pana azi cand ...dupa instalarea driverelor, bs player, winamp etc etc, am incercat sa instalez un driver pt un cablu USB si unul pentru telefon... problema e ca si-a dat restart dupa ce a incarcat o liniuta la instalare, mi-a aratat clepsidra cum ca gandeste si :-?? mi-a dat fatalitate. Inainte de asta am avut win 7 la fel mi-a facut la unele chestii, acum cu un sp3 face la fel indiferent daca am altceva deschis sau nu( inchise inclusiv din task manager toate porcariile care mananca ), in safe mode la fel, pe google nu gasesc nimic decat sa caut o optiune care trebuie oprita din bios cu automatic restart off pe care nu o gasesc. Sistemul e ok are cateva luni deci nu ar trebui sa fie din piese... Any ideeas?
 Si nu am antivirus inca...deci nu are ce sa blocheze...
Procesor : Intel HEXA Core Xeon X5675 3060 Mhz, 12MB cache
Memorie : 6 GB DDR2 Dual Channel
Hard Disk : 1000 GB 7200 RPM SATA  RAID 0, 1, 5, and 10
Unitate Optica : DVD Writer & BluRay
Placa video - 1 GB ATI Radeon 5470, 7.1 High Definition Audio
Specificatii: IntelĀ® 5400 Chipset
Integrated SATA 3.0Gb/s RAID 0, 1, 5 si 10
Title: Re: am si eu o problema
Post by: gA on 4 Apr 12, 15:21:27
C:\WINDOWS\MINIDUMP - DACA AI FISIERE ACOLO FA UPLOAD UNDEVA CU ELE SI POSTEAZA LINKUL - SA VEDEM DACA ZICE WINDOWSUL CEVA CARE SA NE AJUTE.
Title: Re: am si eu o problema
Post by: gA on 4 Apr 12, 15:25:34
pe google nu gasesc nimic decat sa caut o optiune care trebuie oprita din bios cu automatic restart off pe care nu o gasesc. Sistemul e ok are cateva luni deci nu ar trebui sa fie din piese... Any ideeas?

POATE SE REFERA LA AUTOMATIC RESTART ON SYSTEM FAILURE DAR E IN WINDOWS  - ATA ITI PERMITE SA VEZI MESAJUL DE EROARE IN LOC SA FACA RESTART - DUPA MINIDUMPURI PUTEM FACE DEBUG SA VEDEM CE DRIVER FACE BUBE SAU CARE AR PUTEA FI PROBLEMA
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Anderson on 4 Apr 12, 15:28:40
Optinuea de a nu se mai restarta la erori nu este in bios, ci in Windows

Start / Control Panel / System  si din pacate nu mai stiu exact, plus ca la munca am Windows-ul in Romana.

Este un tab cu System properties si undeva acolo ai un tab COMPLEX / si in tabul ala ai un camp "start and recovery" (parca), apoi Settings si debifezi automatic restart.
Title: Re: am si eu o problema
Post by: gA on 4 Apr 12, 15:56:20
MAI USOR E SA

LA PORNIRE SPAM F8 - DIN BOOT MENU SELECTEZI  - DISABLE AUTOMATIC RESTART ON SYSTEM FAILURE

NU TE AJUTA DECAT SA VEZI  BLUE SCREENUL CU EROAREA  - TOT O SA SE BLOCHEZE

DACA E DE LA UN CEVA INSTALAT ULTIMA OARA POTI SA SELECTEZI DIN ACELASI BOOT MENU

LAST KNOWN GOOD CONFIGURATION - PORNESTE CU O COPIE A REGISTRILOR DE LA ULTIMA BOOTARE REUSITA

NU UITA DE MINIDUMPURI DACA REUSESTI SA LE IEI DIN "MORT" IN SAFEMODE INSA E INGRIJORATOR CA FACE PROBLEME SI IN SAFEMODE SI UNEORI INDICA  ORI O PROBLEMA HARDWARE ORI UN ROOTKIT/VIRUS
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 4 Apr 12, 17:00:20
Rezolvat, problema e de la softurile alea ...am vrut sa iau ultimele actualizate decat sa le bag pe cele din cd-ul telefonului, in minidump nu am nici un fisier si exact :) am oprit restartul si mi-a dat blue screen. Cele de pe cd merg si se actualizeaza dupa aceea si nu mai am probleme ... am  mai instalat dupa niste programe de convertit fisiere si nu mi-a facut figuri, daca instalez si cs e perfect :D tunait ai uana bi scai hai :D senqiu for za help  :aplauze: dar ma speriase putin :)) si eram disperata ca nu imi trecea prin cap sa instalez si altceva
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 4 Apr 12, 17:13:59
Am instalat si cs :D sorry  sunt eu sparta ca n-am incercat cu altceva ms inca o data :">
Title: Re: am si eu o problema
Post by: VaLy on 4 Apr 12, 19:42:20
Eu am zis sa iti iei aifon , tu ai tinut-o pe a ta...
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 5 Apr 12, 10:43:44
Nu imi place :) e urat si e foarte scump doar pentru ca are marul ala pe el ...culmea mai e si inceput Samsung whoops ass :P
Title: Re: am si eu o problema
Post by: gA on 5 Apr 12, 13:11:47
eu m-am emotionat cand am avzut pe ce cpu joci tu cs

http://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+X5675+%40+3.07GHz

*multa sanatate*... :))
Title: Re: am si eu o problema
Post by: [DhT] Stranger on 5 Apr 12, 13:34:28
E pacat sa il tina doar pt cs :))
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 5 Apr 12, 19:27:21
Stiu, momentan ma bucur si eu de el pe post de PC inca vreo luna sau doua ... a fost luat pentru a fi server intr-o retea doar ca momentan mai sunt de facut cateva chestii ...dupa aceea va fi folosit pe post de server, scopul pentru care a fost luat de prima oara :), oricum a costat mai mult decat scrie acolo per total, a primit putin "tuning" :))) si a fost luat de la pcmadd. Sincer din ce am mai vazut ...xeonurile sunt singurele sisteme la care le dai drumu si pana sa aprinzi monitorul sunt deja in windows. Imi place dar imi pare rau ca nu il pot tine, oricum la cat stau eu pe calc ...n-are rost.
Asa era cand a fost luat:
Dell Precision T5500

Procesor : Intel HEXA Core Xeon X5675 3060 Mhz, 12MB cache
Memorie : 6 GB DDR2 Dual Channel
Hard Disk : 1000 GB 7200 RPM SATA  RAID 0, 1, 5, and 10
Unitate Optica : DVD Writer
Placa video - Profesionala,  PCI Express x16
Specificatii: IntelĀ® 5400 Chipset
Integrated SATA 3.0Gb/s RAID 0, 1, 5 si 10

Upgrade * Nvidia Quadro FX4600 768 MB PCIe 16X +150 Euro

Porturi: 8x USB 2.0; 2x IEEE 1394a; 2x serial, 1x parallel, 2 PS/2, 1 RJ-45 Retea

Garantie :12 Luni
Post-Garantie:12 Luni
Stare : Refurbished
Categorie : Profesional
Stoc: DA - 01.03.2012
Pret: 1590 Euro 

Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 5 Apr 12, 19:33:16
Si vad caaaaaaaaaa  nou e mult mai scump decat tot sistemul :)) :
    http://www.hardwareschotte.de/preisvergleich/Intel-Xeon-X5675-BX80614X5675-p20619676
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Anderson on 5 Apr 12, 19:51:11
Daca n-ai pus si ssd in sistemul ala... nu ai simtit viteza ametitoare a unui masini de F1 ;)
Title: Re: am si eu o problema
Post by: Ana|NoSound on 5 Apr 12, 21:28:57
Pai nu am ce face cu atat :) d-aia am bagat xp sp3 :P nu vreau sa ma joc cu grafica de filme ...vreau classix :P
Title: Re: am si eu o problema
Post by: [DhT] Stranger on 5 Apr 12, 21:34:42
XP :| eu imi bagam din prima windows 8 :)) Nu suport xp  :rocketwhore: